Központi vízkárelhárítási bejelentések: +06 96 500 000
Széchenyi logo
Központi vízkárelhárítási bejelentések: +06 96 500 000

Vásárhelyi Péter, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály kiemelt műszaki referense, kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült a Víz Világnapja alkalmából

Vásárhelyi Péter
Péter a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végzett okleveles vízépítő mérnökként 2004. évben, majd az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságon helyezkedett el. Az eddigi, immár 20 éves pályafutása során széleskörű tapasztalatokat szerzett a folyógazdálkodási és árvízvédelemi szakigazgatási feladatok terén, valamint átfogó helyismerettel rendelkezik az Igazgatóság működési területén, ami a napi ügyintézés és a vízkárelhárítási védekezési tevékenység szempontjából is kulcsfontosságú. Foglalkozott a Rába folyó kezeléséhez kapcsolódó ügyekkel, a mederváltozások rendszeres vizsgálatával és dokumentálásával, illetve évek óta ő felel az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályon a Tatai Szakaszmérnökség működési területéhez köthető szakágazati feldatokért.
 
Nevezett kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt, bő egy évtized árvízvédelmi projektjeihez kapcsolódóan. Szakági műszaki szakértőként illetve projektmenedzserként részt vett a táti, a komáromi és a nyergesújfalui elsőrendű árvízvédelmi vonalak fejlesztésében. A projektelőkészítéstől a megvalósításig segítette, illetve irányította ezeket a – Komárom-Esztergom vármegye árvízkockázata szempontjából – kiemelt jelentőségű beruházásokat.
Szaktudását nem csak helyi, hanem országos szinten is elismeri a szakma: több, stratégiai kérdések megvitatására létrehozott munkacsoport feladataiban közreműködött az elmúlt években. A közelmúltban a vízgazdálkodási létesítmények, műtárgyak típusainak, besorolásának értelmezésével, ágazati egységesítésével foglalkozó munkacsoportot vezetésére kérte fel az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
Nem csak a stratégiai ágazati kérdésekben és a tervezési, illetve projektmegvalósításhoz köthető feldatokban bizonyította rátermettségét, hanem helyt állt az elmúlt évek vízkárelhárítási készültségei során is. Magabiztosan és precízen végzi a központi műszaki ügyelet adminisztratív jellegű feladatait, de számíthat rá a védelemvezetés az operatív irányításban is.
 
A 2013. évi rendkívüli dunai árvíz során önkormányzati védekezéshez nyújtott műszaki segítséget: ő irányította az ideiglenes védművek építését Gönyű település számos kritikus helyszínén. Jelenleg a 01.11. számú árvízvédelmi szakasz védelemvezető-helyettese. Ez a szakasz kiemelten fontos Győr belterületi árvízvédelme szempontjából, de ez az egyik legösszetettebb védelmi rendszer is, számos műtárggyal és több védvonallal a Mosoni-Duna, a Rába, a Marcal és a Sokoró-aljai Bakony-ér mentén.
 
Szakmai ismereteit folyamatosan bővíti, példásan jó kapcsolatot ápol a társ szakágazati osztályokkal és a szakaszmérnökségekkel. Kollégái bármikor számíthatnak a szakmai támogatására, és a pályakezdő munkatársak beilleszkedésében, a szükséges ismeretek elsajátításában is jelentős szerepet vállal. Aktívan közreműködik a közösség építésében, rendszeresen részt vesz az Igazgatóság fedettpályás sportversenyein, és évek óta ő a közalkalmazotti tanács elnöke.
 
Péternek ezúton is gratulálunk!