XL. Országos Vízrajzi Értekezlet Vásárosnaményban

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Felső-tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság közösen rendezte meg az idei Országos Vízrajzi Értekezletet, melyre szeptember 25-27-én került sor Vásárosnaményban.

A vízrajzi szolgálat aktuális kérdéseit és nemzetközi kapcsolatait megvitató értekezleten mintegy 100 fő vett részt, közel húsz előadást hallgathattak meg a vízrajzi szakemberek.
A konferencia keretében a szakmai tanulmányúton a résztvevők megtekinthették a Beregi tározó beeresztő műtárgyat és a Túristvándi vízimalmot továbbá  jártak a Túr torkolatánál is.

Az értekezleten köszöntötték a nyugdíjba vonulókat is: Igazgatóságunk részéről Szabó Richárd 40 éves vízrajzi szolgálat után kapta meg az OVF által adományozott Vízmérce Rendi tagságát jelképező oklevelet és a Vízmércelap számmal ékesített zománc fokozatát.

A konferencia zárásaként Lucza Zoltán a FETIVÍZIG Vízrajzi és Adattári osztályvezetője a hagyományoknak megfelelően átadta a vándor vízmércét s egyúttal a 2019-es Vízrajzi Értekezlet rendezésének jogát a Dél-dunántúli Vízügyi igazgatóságnak, melyet Horváth Gábor Vízrajzi és Adattári osztályvezető képviselt.