Vizsgapartnerek lettünk

Igazgatóságunk Gönyűn található Hajózási Üzeme vizsgahelyszín lett.

Győrfi Lászlóné a Győri Akkreditált Vizsgaközpont vezetője és Németh József ÉDUVIZIG igazgató még 2021. április 27-én aláírta a két intézmény között született Vizsgalebonyolítási együttműködési keretmegállapodást.

Az együttműködési szándék kinyilvánítása lehetőséget biztosít, hogy a Hajózási technikus, a Képesített hajós és a Közlekedésüzemvitel-ellátó technikus (Hajózási szakmairány) szakmát tanulók a Győri Akkreditált Vizsgaközpont által megszervezett szakmai vizsgák projektvizsgafeladatát (mint például a fedélzeti tevékenység, gépházi feladatok, kisgéphajó vezetése, rakodási, biztosítási okmányok, fuvarlevelek, számlák elkészítése) az előre egyeztetett időkeretben, igazgatóságunk telephelyén, mint vizsgahelyszínen tudják végrehajtani, általunk rendelkezésre bocsátva a megfelelő eszközöket, a vizsgához szükséges anyagokat és a segítő munkatársakat.

A Vizsgaközpont akkreditációja megkezdődött, az eljárás lefolytatása után nyílik lehetőség az első vizsgák szervezésére. A Győri Akkreditált Vizsgaközpont Szakértői névjegyzéke már bővült Igazgatóságunk olyan hajózási szakembereivel, akik benyújtották pályázatukat. A pályázati felhívások a http://gyorivizsgakozpont.hu/ oldalon elérhetők, a Vizsgaközpont továbbra is várja mindazon jelentkezőket, akik szeretnének részt vállalni a megújuló szakmai vizsgáztatásban, és a pályázati felhívásokban megfogalmazott feltételeknek megfelelnek.

A vizsgára jelentkezők részére igazgatóságunk a vonatkozó tanúsítási rendszerkövetelményben meghatározottak szerinti óraszámban betanulási alkalmakat, továbbá szükség és igény esetén bejárási lehetőséget is biztosít a vizsgahelyszínre, az eszközök és a helyszín adottságainak megismerése érdekében.

Reméljük, hogy ezen megállapodás megkötésével a hajózás iránt érdeklődők - a szakmai oktatáson való részvétel után - minél nagyobb létszámban fognak sikeres vizsgát tenni, szakmai végzettséget szerezni, és a jövőben munkatársaink sorában üdvözölhetjük őket.

Igazgatóságunk Gönyűn található Hajózási Üzeme a Győri Akkreditált Vizsgaközpont (http://gyorivizsgakozpont.hu/) magas szakmai színvonalon megszervezett vizsgáihoz a legmegfelelőbb, minden jogszabályi előírásnak eleget tevő vizsgahelyszín biztosításával segíti a vizsgázókat céljaik elérésében, munkaerőpiaci lehetőségeik bővítésében. Jégtörő és kitűző hajóinkon dolgozó munkatársaink igazi hivatástudattal végzik munkájukat és reméljük, ezt is át tudjuk majd adni a jövő generációjának.