Víz Világnapi pályázatok díjátadója az Ünnepi MHT ülésen

AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét a Víz Világnapjának nyilvánította, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs.

„Vizet mindenkinek!” „Bárki is vagy, bárhol is vagy, alapvető emberi jogod van a vízhez!” – idén ezzel a jelmondattal hívják fel a figyelmet a víz fontosságára.

2019. március 21-én igazgatóságunk Kálóczy téri Árvízvédelmi Központjában tartott ünnepi ülést a Magyar Hidrológiai Társaság Győri Területi Szervezete, melynek keretében átadtuk a díjakat a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett rajz-és fotópályázat nyerteseinek:

Fotópályázaton 1. helyezést érte el a Szent Benedek Általános Iskola és Középiskola pannonhalmi Tagintézményének 6. osztálya, 2. lett Soproni Kozmutza Flóra EGYMI, Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola csapata.

Rajzpályázaton az 1. helyezést Molnár Luca (7 éves), a 2. helyezést pedig Borbély Boglárka (9 éves) érte el, mindketten a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskolából. 3. helyezett lett Mezei Barbara (11 éves) a Radó Tibor Általános Iskola tanulója. Igazgatóságunk az idei évben 2 különdíjat is kiosztott Árvai Liliennek (7 éves) a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Általános Iskolából és Váraljai Jázminnak (9 éves) a Gyarmati Kossuth Lajos Általános Iskolából.

Ezúton is gratulálunk a gyerekeknek az értékes pályaművekhez!

A díjátadó után három előadást hallgathattak meg az érdeklődők: Pannonhalmi Miklós igazgatóságunk szakértője a víz fontosságáról beszélt, majd a Győri Vízi-élménypark és Fürdőlétesítmény felújításának, bővítésének koncepcióját mutatta be Polgári István, Modern Városok Program koordinátor Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalától és Dobos Szabolcs vízépítő mérnök a Penta-Kör Kft.-től.