Miniszteri elismerések a Víz Világnapja alkalmából

2021-ben március 22. a Víz Világnapja alkalmából igazgatóságunkról 2 munkatárs kapott miniszteri elismerést példaértékű munkájáért:

Balázsné Lampert Zsuzsanna a Vízrendezési és Öntözési Osztály nyugalmazott osztályvezető-helyettese Kvassay Jenő Emlékérem miniszteri elismerésben részesült a 2021. március 22. Víz Világnapja alkalmából.

Zsuzsanna 40 évvel ezelőtt kezdett el dolgozni igazgatóságunknál, mint vízhasznosítási területi előadó. Munkáját évtizedeken keresztül precízen és lelkiismeretesen hajtotta végre. Szakmai tudása alapján a szakágazatot érintő stratégiák kidolgozásában, illetve azok véleményezésében is kiemelkedő feladata volt. Szakmai felkészültsége alapján projektek tervezési és kivitelezési folyamatait irányította, melyet hűen tükröz a 2008 – 2015. évek között végrehajtott „Szigetközi mentett oldali és hulláméri vízpótló rendszer ökológiai célú továbbfejlesztése" című fejlesztés irányítása projektvezetőként, majd szakmai vezetőként. A vízkár-elhárítási feladatok végrehajtásában is jelentős szerepet töltött be, a Központi Műszaki Ügyelet egyik ügyeletvezetőjeként számos védekezésben részt vett. 2019-ben vonult nyugdíjba a Vízrendezési és Öntözési Osztály osztályvezető-helyetteseként.

Trifusz Péter a Tatai Szakaszmérnökség szakaszmérnök- helyettese Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült 2021. március 22. Víz Világnapja alkalmából.

Péter 11 éve került igazgatóságunk Tatai Szakaszmérnökségére területi felügyelőként. Felvétele után 2 héttel már rátermettségét és szakmai ismereteit bizonyította a Cuhai-Bakony-ér völgyében zajlott rendkívüli vízkárelhárítási feladatokban majd a helyreállítási munkák során. Az áradás következtében beszakadt M1-es autópálya helyreállításának vízügyi vonatkozású feladatait ugyancsak ő irányította. Ugyancsak 2010-ben részt vett a tiszai, majd az Esztergom-Tát árvízvédelmi szakasz dunai árvízvédekezésében.

A 2013. évi rendkívüli dunai árvízvédekezés során a 01.01. védelmi szakaszhoz tartozó települések (Süttő, Lábatlan, Nyergesújfalu) műszaki irányítójaként volt beosztva. A védekezések során higgadt, megfontolt döntései és magas műszaki tudása tette kiemelkedővé és hitelessé a kollégái és a külső partnerek szemében. 2014-ben pedig a Mura-menti helyi vízkárelhárítási védekezésben bizonyította kiváló szakmai hozzáértését.

2018-tól előlépett a szakaszmérnök-helyettesi posztra, valamint védekezési időszakban a Komárom-Almásfüzitő árvízvédelmi szakasz védelemvezető helyettesévé.

A pandémia helyzetre való tekintettel a Belügyminisztérium a későbbiekben szervezi meg az elismerések átadásához kapcsolódó ünnepélyt, ezért most Németh József igazgató adta át Péter részére az elismerés adományázásáról szóló értesítőt. Zsuzsanna - akadályoztatása miatt – csak később tudja személyesen átvenni az értesítést.

A kitüntetésekhez ezúton is szívből gratulálunk!