A kerékpáros átközlekedés rendje

A nemrégiben átadott és igazgatóságunk által üzemeltetésre átvett Mosoni-Duna torkolati műtárgyához kapcsolódó új árvízvédelmi töltés cca. 2 km hosszban épült ki, a Duna – Mosoni-Duna elsőrendű árvízvédelmi töltéseinek véneki csatlakozásától a Győr-Károlyházi magasparti bekötésig. Utóbbi az 1. sz. főút Győr-Károlyházi csomópontjába köt be, ahol kerékpáros átvezetés is épült a meglévő, Győr-Gönyű közötti EUROVELO kerékpárúthoz. A töltéskoronákon aszfaltburkolat található, a károlyházi oldalon 5,5 m szélességű, a véneki oldalon 3,5 m szélességű. A két szakaszt a műtárgy felett átívelő híd köti össze. Az árvízvédelmi töltésen kiépült aszfaltburkolatú út és a műtárgy felett átívelő híd az üzemi forgalom mellett a gyalogos és a kerékpáros átvezetést is biztosítja.

A műtárgy a kerítéssel, korláttal ill. tiltó táblákkal elhatárolt üzemi területeket leszámítva szabadon látogatható a kerékpárosok, gyalogosok és víziúton érkezők számára.

Igazgatóságunk felhívja a látogatók figyelmét, hogy a műtárgy fenntartási, karbantartási munkáinak idejére, különösen a hídról végzett daruzás esetén, valamint vízkárelhárítási készültség ideje alatt, a töltéskoronák és a híd használatát korlátozhatja/korlátozza.

Fotók: Németh Katalin, Bringa Mánia Győr