Két év után újra részt vettünk a Győrkőc Fesztiválon

A vírushelyzet miatt sajnos két évig kimaradt a Győrkőc Fesztivál Győr életéből, ami 2022-ben végre újra életre kelt. Igazgatóságunk nagy örömmel és lelkesedéssel vett részt ismét a programban július 2-3-án.

Igazgatóságunk e rendezvényhez köti a Duna Napról történő megemlékezést helyi szinten, ami idén már a negyedik alkalommal történt meg a fesztivál keretein belül. Ezúttal a Széchenyi téren állítottunk ki a „vizes szakma” többi képviselőjével: a Győri SZC Hild József Építőipari Technikummal és a Pannon Víz Zrt.-vel együtt.

Csapatunk többféle, a Dunához, a vízi élővilághoz kapcsolódó kézműves foglalkozással is készült: a gyerekek többek között színes papírból „fűzhették” vagy ragaszthatták a halak pikkelyeit, készíthettek felhőt szivárvány csíkokkal, hattyút, polipot, békát ragaszthattak, s ami a legnépszerűbb volt: különböző kis eszközök segítségével papírra vagy kavicsra megfesthették a vízi élővilágot is.

Természetesen készültünk a már hagyománnyá vált fajátékainkkal is: az érdeklődők kipróbálhatták a labirintust illetve a „keresd a párját”. Kirakhatták a Győr-t ábrázoló puzzle-t is, továbbá a Felső-Szigetköz mellékágain végigevezhettek egy ügyességi játékkal. A gyerekek nagyon örültek a jutalmul kapott emléktárgyaknak, amit az ICPDR (Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság) a Duna Napra készített: sokan vitték haza emlékül a logózott táskákat, poharakat, zsákokat. A két napos eseményen folyamatos volt az érdeklődés standunknál, a gyerekkel nagyon élvezték, hogy két év után újra róluk szólt minden, melyhez nagy lelkesedéssel járultunk hozzá mi is.