Idei utolsó ülését tartotta az MTA VEAB Vízgazdálkodási Munkabizottsága

Az MTA VEAB Vízgazdálkodási Munkabizottsága 2018. december 6-án Szombathelyen tartotta ez évi utolsó előadóülését "Biológiai információk szerepe a vízgazdálkodásban" címmel.

Az ülésen dr. Bene Katalin a győri Széchenyi István Egyetem docense, a munkabizottság elnöke köszöntötte a megjelenteket. Három izgalmas előadás hangzott el ezen a délelőttön: Keserű Balázs (ÉDUVIZIG): „Beszédes halaink - Halak a vízgazdálkodásért, a vízgazdálkodás a halakért” címmel, Szentirmai István (Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság): „WeCon projekt: ökológiai információk gyűjtése a fenntartható vízgazdálkodás támogatásához” és Juhász István (NYUDUVIZIG): „Vízi makrogerinctelen taxonok által indikált ökológiai jellemzők vizsgálata térbeli és időbeli vetületben a NYUDUVIZIG területén” címmel.

A három előadás három különböző nézőpontból is azt húzta alá, hogy mennyire fontosak a mai vízépítő mérnöki munkához a biológiai monitoring adatai. Az előadások után több hozzászólás és kérdés hangzott el a témákhoz kapcsolódva, jelezve hogy biológusok és mérnökök közös igénye: vizeink jó állapotát csak e két szakterület közös gondolkodása által lehet elérni.

Az előadások anyagai az alábbi linken tölthetőek le: