Felgyorsultak a Dunakiliti létesítmények kivitelezési munkái

2018. április óta folynak a munkálatok a "Nagyműtárgyak fejlesztése és rekonstrukciója" KEHOP-1.4.0-15-2015-00002 azonosítószámú projekt Dunakiliti Duzzasztómű és Fenékküszöb projektelemnél. Október 3-ra befejezte a Dunakiliti Duzzasztóműnél található 2 db 40/5 t-ás bakdaru felújítását a Reál-Gép Kft., az MBH-HÍD Konzorcium alvállalkozója. A daruk fővállalkozó által történő üzemeltetése, a nehéz fémszerkezetek és eszközök daruzása most már e daruk segítségével korlátozott mozgástérrel történhet. A darupálya sínszerkezetével kapcsolatos munkák október közepéig a jobb parti 2. számú pillértől a 4. számú pillérig készültek el.

A főműtárgy 6-os és 5-ös nyílásának víztelenítés megtörtént. A felvízi oldalra a nagyméretű betétpallók, a két nyílásban az alvízre Scön bakos ideiglenes elzárás épült. Megtörtént a betonfelületek nagy nyomással történő mosása is. Homokfúvással és alapozó mázolással megkezdődtek a korrózióvédelmi munkák is a fent említett két nyílásban. A felvízi oldalon a darusín festése megtörtént, a bal parton már felállványozták az üzemi hidat. A hídszerkezet acélfelületeinek korrózió védelmi munkái is elkezdődtek.

A Mosoni-Dunán lévő Rajkai 1-es számú vízbeeresztő zsilipnél már megtörtént a jobb parti nyílásban az ideiglenes elzárás, a főelzárást biztosító zsiliptáblák kiemelése, valamint az acél és betonfelületek tisztítása. A hidraulika rendszer dugattyúit kiemelték, melyeket a Bosch-Rexroth Kft., mint egyik alvállalkozó felülvizsgálatra és nagyjavításra a saját üzemébe már elszállított. A főelzárást biztosító zsiliptáblák korrózióvédelmi munkái jelenleg is folynak.

További információ: http://nagymutargy.ovf.hu/