Elhunyt Stanislav Fialík

Mély szomorúsággal tudatjuk, hogy Stanislav Fialík 2021. január 24-én 64 éves korában elhunyt.

A pozsonyi műszaki egyetemen szerzett vízépítő mérnöki diplomát, több mint 40 évvel ezelőtt. Friss diplomás műszakiként kezdett a Povodie Dunaja üzemigazgatóságán. Később műszaki vezetőként és igazgatóként dolgozott a Bősi szakaszmérnökségen, amely a Szlovák Vízgazdálkodási Vállalathoz tartozik. 2016. október 7-től a Szlovák Kormány Bős-Nagymaros vízlépcső rendszer építésével és üzemelésével megbízott meghatalmazottja lett.

Magyar oldalról leginkább a Magyar-Szlovák Határvízi Bizottság Duna Albizottságának tagjaként dolgoztunk vele együtt sok éven keresztül. Halálával nemcsak egy jó barátot, hanem egy rendes, tisztességes embert, egy jó kollégát veszítettünk el. Egy olyan embert, aki mindig tárgyilagos tudott lenni, akinek a mondanivalójára oda kellett figyelni. 

Hiányozni fog jövőbeli feladataink megoldása során a több évtizedes tapasztalata és történeti ismeretei, emlékei, amelyek ahhoz szükségesek, hogy megalapozott, jó döntéseket hozhassunk közös határvizünket illetően. Magyar barátai és kollégái nevében fájó szívvel búcsúzunk tőle. Emlékeinkben őrizzük barátságát, a segítőkész munkatársat, kiváló szakértőt, aki életét a vízgazdálkodásnak szentelte.