4. helyet ért el a sárkányhajós csapat a VB-n Kozma Tamás kollégánkkal

A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség (IDBF) évente szervez világbajnokságot, melynek rendezési jogát mindig más ország nyeri el. Az egyik évben az országokban működő klubok, másik évben pedig a nemzetek válogatott csapatai juthatnak ki a világversenyre. Ez utóbbira került most sor augusztus 21-25. között Thaiföldön, ahová a győri Rába Sárkányhajó Klub több versenyzőt - köztük Kozma Tamás kollégánkat is - delegált a magyarországi válogatottba az ún. „small boat” azaz kishajós (10 fős) kategóriába. Tamás igazgatóságunk vízhasznosítási referense kisebb szünettel, már 2006 óta tagja az egyesületnek, mely országos viszonylatban a legeredményesebbnek mondhatja magát.

A tavaly Szegeden megrendezett klublegénység-világbajnokságon a klub második és harmadik helyezést ért el, ami ugyancsak egy nagyon kiemelkedő eredmény.

Az idei évben Pattaya városában a felnőtt magyar válogatott PREMIER kategóriában a következő helyezéseket érte el:

2000 méteren 4. hely (19 indulóból);

500 méteren 8. hely (21 indulóból);

200 méteren 10. hely (21 indulóból).

A magyar csapat Tajpej, Kína és Thaiföld után elért 4. helyezése egy nagyon jó eredmény ilyen erős mezőnyben, különösen, hogy Ázsia a sárkányhajózás hazája. Büszkén mondhatjuk el, hogy a nem ázsiai csapatok közül a többségében győri klub által kiállított válogatott szerepelt a legjobban, figyelembe véve, hogy idén 30 ország több, mint 3000 versenyzője vett részt ezen a rangos eseményen.

Ezúton is gratulálunk a hazai csapatnak, azon belüli is a Győri Rába Sárkányhajó Klubnak és nagyon büszkék vagyunk Tamásra, hogy egy ilyen sportteljesítményre képes csapatot erősít!